Logo Centrum Eigen Wijze

Gesprek

Een massage begin ik vaak met een gesprek.
Ik nodig je uit om woorden te geven aan wat jou bezighoudt.
Als de woorden de vrijheid hebben gekregen komt er ruimte in het lichaam om de massage te ontvangen.

Je kunt ook een sessie afspreken waarbij het gesprek centraal staat.
Aandacht voor jou. Een luisterend oor. Geen oordelen. Vertrouwen. Iemand die met je meekijkt. Een bedding voor jou. Voor wie jij bent.

We leven in een tijd die veel kansen biedt. En hoewel het lijkt dat de buitenwereld de meeste aandacht vraagt (crisissituaties waardoor zekerheden onderuit gehaald worden, veel onzorgvuldig en onverschillig handelen die je ziel te veel belasten, boeiende technische ontwikkelingen die heel veel mogelijk maken, vluchtelingenstromen, geweldsexplosies, de oorlogsdreigingen over de gehele wereld, het corona-gebeuren met alle vaak beperkende maatregelen) is er toch een verschuiving gaande. We zitten in een overgangstijd waar de focus langzaam maar zeker verlegd wordt van de aandacht richten op de buitenwereld naar de aandacht richten op je binnenwereld. Sterker gezegd: juist nú is het nodig dat we onze aandacht naar binnen richten. In onszelf liggen de antwoorden.

Het is een tijd die veel van ons vraagt. Het oude voldoet niet meer helemaal, of helemaal niet meer, het nieuwe is nog niet bekend; het kan onzekerheid oproepen. Deze verschuiving van focus kan om grote zaken uit je leven gaan, maar ook om (schijnbaar) kleine zaken.

Vragen die je jezelf zou kunnen stellen zijn bijvoorbeeld:

 • Leef ik het leven dat ik wil leven?
 • Gebruik ik al mijn vaardigheden en al mijn talenten?
 • Waar ligt mijn passie?
 • Wat wil ik in mijn leven, met mijn leven?
 • Wat belemmert me nog om te zijn wie ik ben?
 • En: hoe ruim ik die belemmeringen op opdat het leven en de energie meer en meer door me heen kunnen stromen?
 • Welke stappen wil ik zetten en hoe doe ik dat?
 • Hoe geef ik aarde aan mijn spiritualiteit?
 • Hoe leg ik verbindingen?
 • Hoe reageer ik op de buitenwereld?
 • En hoe blijf ik in mijn centrum, in mijn kracht?
 • Hoe ziet mijn Eigen Wijze eruit?

We worden uitgenodigd om het oude los te laten; dat wat niet meer constructief voor ons is op te ruimen. Zelfs als we nog niet weten wat het nieuwe precies inhoudt, waar het naar toe gaat. Wellicht je talenten opnieuw bezien, nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Leren jezelf ruggensteun te geven.

Om echt bewust in het leven te staan is vaak best pittig. Soms loop je hierin even vast, of weet je niet waar te beginnen, hoe verder te gaan.

Je hoeft het niet alleen te doen! Je mag steun vragen, iemand laten meekijken, laten meevoelen, laten meelopen. Van belang is dat je zorgt dat jij gevoed wordt in hoe jij het wilt. Hoe jij het diep van binnen, vanuit je hart wilt!

Ik bied je een plek waar je met je vragen kunt komen. Ik creëer een bedding van vertrouwen, veiligheid en heel veel rust. En aandacht voor jou. Zodat jij jouw ervaringen kunt onderzoeken, ordenen, zodat jij van binnenuit gaat ontdekken wat jij nodig hebt. Zodat jij jouw levenspad kunt lopen. Vanuit vreugde. Omdat je het pad loopt dat bij jou past.

En ......... vanzelfsprekend......... weet ik jouw antwoorden niet op jouw vragen. Dat weet niemand! Dat kán niemand weten! Alleen jij kunt jouw eigen specifieke unieke antwoorden vinden. Een boeiende ervaring!

Een gesprek is voor mij een ont-moeting. Ik nodig je uit om de ontmoeting met jezelf aan te gaan. Als je wilt spreek ik een diepere laag in je aan, opdat jij ook de veiligheid, het vertrouwen, de rust in jezelf gaat ervaren en koesteren.

Naast de woorden maak ik tijdens een gesprek gebruik van meditatie, visualisatie, affirmatie, voice dialogue, healing en adem.
Wat steeds terugkomt is het contact maken met je binnenwereld. Want daar liggen de antwoorden. En ik nodig je steeds uit om te voelen. Alle sensaties bij je zelf waar te nemen en te ervaren. Hier begint het helen!

Bij fysieke klachten, die altijd een emotionele, mentale en spirituele component hebben, kan ik je ondersteunen in jouw onderzoek wat de klacht of pijn je te vertellen heeft en wat het nodig heeft. Wat jij nodig hebt.

Heb je vragen of ik je kan ondersteunen met dat wat jou bezighoudt overleg dan even met me. Dit kan telefonisch, per e-mail of wat uitgebreider in een kennismakingsgesprek.

 

Tarief

Een gesprek van 60 minuten: €  40,--

 

Begeleiding op afstand.

Ik bied je een paar mogelijkheden om je te begeleiden op afstand:
telefonisch consult en/of e-mailconsult.

Waarom deze opties?
Gehoord worden en jezelf mede-delen is van groot belang!
Voeding en ondersteuning krijgen. Voor jouw stappen, in jouw tempo, op jouw unieke, eigen wijze levenspad.
Aandacht voor jou, zonder oordelen, voor al wat je daarin tegenkomt; de fijne dingen, maar ook die dingen die wat moeilijker gaan.

 

Telefonisch consult
Eén van de opties is begeleiding of ondersteuning via telefoongesprekken.
Voordeel daarvan is dat je geen reistijd hebt en dat je, in overleg met mij, een voor jou passend moment om te praten kunt inpassen in je leven.
Tijdsduur van ieder gesprek en het belmoment spreken we (vooraf) met elkaar af.

Een telefonisch consult is geschikt:

 • als aanvulling wanneer je via een andere activiteit in contact met me bent
 • tussen twee afspraken in
 • als keuze om op deze manier ondersteuning te ontvangen omdat het qua afstand en tijdsinplanning veel gemakkelijker is
 • als je via de telefoon gemakkelijker praat.

Een telefonisch consult kan per 15 minuten afgesproken worden
en kost dan € 8,--
Uitgangspunt voor het tarief is € 32,-- per uur.E-mail consult
De andere optie van begeleiding of ondersteuning op afstand is het e-mail consult.

Bij persoonlijke vragen. Of bijvoorbeeld als je een (spiritueel) boek aan het lezen bent en je wilt de inhoud integreren in je leven, zodat de kennis geen "hoofd"-kennis blijft maar "hart en buik" weten wordt.
De vorm van deze ondersteuning spreken we met elkaar af.
Het kan incidenteel, het kan in een bepaalde frequentie (dagelijks of wekelijks).
Het tarief voor een e-mail consult is afhankelijk van de frequentie waarvoor je kiest.

Een ondersteuning per e-mail is geschikt:

 • als je ervan houdt je gedachten, je vragen op te schrijven
 • als je helemaal op jouw moment wilt delen wat jou bezighoudt
 • als je jouw vragen en jouw antwoorden nog eens in alle rust op je wilt laten inwerken
 • als je op een eenvoudige manier op je eigen proces wilt terugkijken


Ondersteuning bij het schrijven van teksten voor folder of website
Wil je inhoudelijke ondersteuning bij het schrijven van jouw eigen unieke teksten voor bijvoorbeeld folder of website dan is deze vorm ook zeer geschikt.

Ben je wat minder goed in de spelling (de beruchte d's en de t's) laat je tekst dan even inzien. Een correcte spelling vergroot de professionele indruk van je informatie!Tip

Overleg even met me over de mogelijkheden en de voorwaarden van zowel de telefonische ondersteuning als die van de ondersteuning per e-mail.
Ik bied hierin maatwerk, dat wil zeggen dat het afgestemd is op jouw wens.

P4240031