Logo Centrum Eigen Wijze

Deel Massages

Een volledige massage, zowel een lichaamsmassage of voetreflexmassage, is natuurlijk heerlijk! Zowel om te (leren) geven als om te ontvangen. Soms zijn er echter situaties omstandigheden die om een andere aanpak vragen.

Bijvoorbeeld:

- je bent beginner op het gebied van masseren en je wilt eerst eens kennismaken met leren masseren en zo ontdekken of masseren iets is wat bij jou past.

- je wilt eerst eens kennismaken met de cursusgever: sluit de manier waarop zij cursus geeft aan bij jouw wensen?

- je hebt (nog) geen massagetafel ter beschikking

- een kortere massage is gemakkelijker en vaker in te passen in je dagelijkse activiteiten of je weekritme

 

Je kunt kiezen om een deelmassage te geven van de lichaamsmassage en je kunt kiezen om een deelmassage te geven van de voetreflexmassage.

Van groot  belang is dat een deelbehandeling iedere keer een totaalbehandeling is! Dat leer ik je in de cursus.

 

 

Lichaamsmassage

Je wilt graag leren een bekende (partner, vriend, vriendin, kind) te masseren. Je weet ook dat je voornemen om een volledige lichaamsmassage te geven er meestal bij inschiet. Want met een volledige lichaamsmassage, van hoofd tot teen, ben je al gauw 1 á 1,5 uur actief bezig.  Kies dan eens voor een deelmassage. Deze kun je gemakkelijker inpassen in je drukke bestaan. Je hebt niet per sé een massagetafel nodig. Je kunt zo'n massage overal geven, zowel thuis als bijvoorbeeld op je vakantie-adres.

Keuzemogelijkheden:

- hoofdmassage

- rugmassage

- voetmassage

- handmassage

- buikmassage

 

 

Voetreflexmassage

Je wilt in je thuissituatie een voetreflexmassage geven. Aan je partner, vriend, vriendin, kind, etc. Dan is het geven van een deelmassage wellicht heel geschikt voor je.

Het kenmerkende van een deelbehandeling voetreflexmassage is dat de behandeling per keer korter is (ca. 20 tot 30 minuten). En dat je dezelfde behandeling een aantal keren herhaalt in een kortere tijdspanne.

Wanneer?

In welke situaties is een deelbehandeling voetreflexmassage  geschikt?

Een behandeling aan kinderen:
- Denk hierbij aan problemen als: bedplassen, moeilijk in slaap kunnen komen door te veel drukte in het hoofd, concentratieproblemen, hyperactiviteit, hoogsensitiviteit, (over)gevoeligheid.
- maar ook aan: een speciaal moment met je kind creëren, een moment van speciale aandacht en rust.

Een behandeling aan volwassenen:
- bij het verlichten van een specifieke klacht en/of bij de ondersteuning van een genezingsproces
Denk hierbij aan: hoofdpijn, vermoeidheid, verkoudheden, darmproblemen, menstruatie, stress, overgangsklachten
- ter ontspanning of vitalisering van het lichaam
- of heel eenvoudig: als pure verwennerij

 

Praktische informatie

Deze informatie geldt voor beide soorten deelmassages, zowel de lichaamsmassages als de voetreflexmassages:

* De deelmassage die je bij me wilt leren wordt specifiek afgestemd op jouw vraag: waarom je wilt masseren en wie je wilt gaan masseren. En ook op de ervaring die je eventueel hebt met masseren. Je bent echter helemaal welkom als je nog geen enkele ervaring hebt met masseren!

* Nadat ik je wensen heb gehoord, maak ik een programma, en zet ik de behandeling op papier zodat je een naslagwerkje hebt. Ik weet dan bij benadering hoeveel cursusuren er nodig zijn om je dat te leren wat je wilt leren.

* Ik houd rekening met de voor jou ideale tijdstippen voor de cursus en de hoeveel tijd dat je per  keer aan een cursusdeel wilt besteden.

* Uitgangspunt voor mijn tarief voor een individuele les is € 25,-- per uur. En je betaalt € 5,-- voor het cursusmateriaal.
(Mocht je met twee personen hetzelfde programma willen volgen, op dezelfde tijdstippen, dan betaal je € 20,-- per persoon per uur)
Het minimum aantal lesuren dat je afneemt is 12 (bijvoorbeeld 3 ochtenden van 4 lesuren)

* Als je alleen komt voor de cursus werken we met gasten.
- Je mag zelf een gast meebrengen op wie je de massage tijdens de lesuren kunt oefenen. Dit kan ieder cursusmoment dezelfde gast zijn, maar je kunt ook iedere keer iemand anders uitnodigen. Voor de gast zijn hier géén kosten aan verbonden.