Logo Centrum Eigen Wijze

Cursus Polariteitsmassage.

Aanraken en aangeraakt worden is een wezenlijke behoefte in het mens zijn. Massage is ontmoeting. Massage is contact vanuit het hart.

De polariteitsmassage is een hele mooie manier:

 • om in balans te komen
 • om je (te) verbinden
 • om het contact met je binnenwereld te verdiepen
 • om de energiekanalen opnieuw of verder te openen waardoor de levenskracht meer door kan stromen
 • om de tegenstellingen, waar we in ons leven allemaal mee te maken hebben, in harmonie te brengen.

Dit leer je in deze cursus. Er is aandacht voor de principes en de basisgrepen van de polariteitsmassage. Als je deze kunt toepassen ben je goed toegerust om een prettige, weldadige massage te geven. Een massage die verbinding legt tussen denken, voelen, willen. Verbinding tussen hoofd, hart, buik & bekken. Het effect is merkbaar op het fysieke lichaam, maar zeker ook op het mentale, het emotionele en het spirituele van iemands wezen.

Een polariteitsmassage is erop gericht om de energie beter te laten stromen. Wanneer de energie beter gaat stromen ontstaat er een gevoel van vrede, van rust, ontspanning. Een weldadig gevoel. Omdat de energie beter stroomt en er meer ontspanning komt in het lichaam krijgen eventuele blokkades de ruimte om op te lossen. Of te verminderen. Of er ontstaat meer draagkracht voor blokkades of pijn. Dit alles gebeurt bij de ontvanger van de massage
En: óók bij de gever van de massage! Dit is steeds het wonderbaarlijke dat iedere keer in de cursusdagen ontdekt wordt. Steeds opnieuw heel prettig om te ervaren met elkaar.

In de cursus is veel aandacht voor hoe je vanuit zorgvuldigheid, aandacht en respect het effect van de polariteitsmassage kunt verdiepen. Dit werkt heel plezierig tijdens de massages zelf én het zal ook duidelijk invloed hebben op je andere bezigheden in je dagelijks leven.      

Ook afstemmen is een wezenlijk element van de cursus. Afstemmen op jou: Hoe is het met jou? Wat voel je? Wat ervaar je? Wat denk je? Afstemmen op de ander: Hoe gaat het met de ander? Wat heeft zij nodig? Afstemmen op de situatie op zich, de ruimte, de andere mensen in de ruimte, op de mogelijkheden die er zijn en de keuzemomenten in de massage.  Afstemmen vanuit het hart. Masseren vanuit het hart.
                                                                               
Het is een hele praktische cursus. Veel doen. Veel ervaren. Tijdens de cursusbijeenkomsten geef je massages en ontvang je massages. Je werkt met iemand uit de cursus. Het zijn uren waarin we pittig met elkaar werken; het tempo is hoog, maar wel afgestemd! Het is voeding voor hart en ziel. 

De hele massage is uitgewerkt op papier, zodat je een overzichtelijk naslagwerk hebt voor de volgorde en de massagegrepen. Tijdens de cursus werken we op massagetafels.

Aan de cursus kun je meedoen:

 • als je nog helemaal geen of weinig ervaring hebt met masseren, maar het graag wilt leren.
 • als je al andere vormen van massage kent en je geïnteresseerd bent in de specifieke kracht van de polariteitsmassage. 
 • als je vanuit een holistische manier wilt (leren) werken.
 • als je het fijn vindt om weer in groepsverband te masseren; als je je vaardigheden wilt ophalen en uitdiepen.

 

Praktische informatie

Deze cursus beslaat in totaal 36 lesuren.

Er zijn drie mogelijkheden om deze cursus te volgen:

 • een cursus voor vrouwen op 6 lesdagen
 • een cursus op maat
 • een vakantiecursus

Mogelijkheid 1: Voor vrouwen

Data in het najaar van 2019 op vrijdagen: 6 lesdagen.
13 en 27 september - 11 en 25 oktober - 8 en 22 november
Tijd: van 9.00 tot 15.30 uur;
inclusief ½ uur lunchpauze.
(Lunchpakketje s.v.p. zelf meenemen)
Prijs

€ 335,--
Dit bedrag is inclusief materiaal, massage-olie en thee.

Attentie:
Wil je voor, tijdens of na de cursus een polariteitsmassage van mij ontvangen om "aan den lijve" te ervaren wat een polariteitsmassage met je doet dan krijg je een korting van € 20,-- euro op het geldende tarief, mits je deze massage meteen afspreekt en betaalt bij de betaling van het cursusbedrag. Het betekent dat je in 2019 dan € 50,-- betaalt voor de polariteitsmassage i.p.v.  € 70,--. Van dit aanbod mag je overigens voor meerdere polariteitsmassages gebruik maken.

Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 6
Plaats: Eduard van Beinumlaan 130, 6952 CR  Dieren
Opgeven: zie: Aanmelden cursus

 

 

Mogelijkheid 2: Een Cursus op Maat

Deze cursus op maat is voor je geschikt:

 • als je de cursus individueel wilt volgen (zowel voor mannen als voor vrouwen).
  Essentieel is dat bij iedere bijeenkomst een gast uitgenodigd wordt door jou of door mij op wie je de massage oefent. Dat kan steeds dezelfde gast zijn of je kunt daarin variëren in wie je uitnodigt. Voor de gast zijn hier geen kosten aan verbonden. Om te ervaren wat massage met je kan doen (is wezenlijk in het leren van masseren!!) ontvang je zelf de massage of delen van de massage van mij.
 • voor partners.
  Het begrip 'partner' mag je heel ruim oppakken: man/vrouw, vriendin/vriendin, vriend/vriend, moeder/dochter, etc. Essentieel is dat je op deze cursusbijeenkomsten met een vaste partner de massage leert. Dit kan in een groepje van 2 of een groepje van maximaal 6 personen. Mag in een gemengde groep, of een groepje van alleen mannen of alleen vrouwen.

Kenmerkend voor een cursus op maat is dat in overleg met mij vastgesteld worden: dagdelen, data, frequentie. Het tempo wordt door jou bepaald.
Dezelfde tarieven gelden als bij mogelijkheid 3.

 

 

Mogelijkheid 3:  De Vakantiecursus


Vakantie in Gelderland combineren met een massagecursus? Dat kan!
Bijvoorbeeld: 5 ochtenden van 9.00 tot 14.00 uur volg je de cursus.
De middag en de avond vul je in met ..... fietsen, wandelen op de Veluwe of bezoekjes aan Arnhem of Zutphen.

Zo'n cursus kan op ieder moment van de week ingaan (ook op zaterdag of zondag); de hier genoemde begintijden zijn een indicatie. In overleg is heel veel meer mogelijk.

Voorafgaand aan een massagecursus is het mogelijk om zelf een massage te ontvangen. Want massage leer je door oefenen, maar zeker ook door zelf te ontvangen.


Praktische informatie voor zowel de cursus op maat als de vakantiecursus:

Data In overleg met mij.
Totaal aantal lesuren: 36 
Tijden: In overleg met mij.
Prijs € 460,--  als je de cursus individueel volgt
€ 370,--  per persoon als je de cursus volgt met 2 personen.
€ 335,--  per persoon als je de cursus volgt met 3 of meer personen.
Deze bedragen zijn inclusief materiaal, massage-olie en thee.

Attentie: Wil je voor, tijdens of na deze cursus zelf een polariteitsmassage van mij ontvangen om deze "aan den lijve" te ervaren dan krijg je € 20,-- korting op het geldende tarief mits je deze massage meteen afspreekt en betaalt bij de betaling van het cursusbedrag.
In 2019 betekent dit dat je € 50,-- voor deze massage betaalt i.p.v. € 70,--.
Aantal deelnemers: keuze is vrij, individueel is mogelijk
Plaats: Eduard van Beinumlaan 130, 6952 CR  Dieren
Opgeven: zie: Aanmelden cursus

 

 

Nieuw in 2015 was: de start van een jaaropleiding Polariteitsmassage voor vrouwen.
In 2019 wordt dit voortgezet!
Het is mogelijk om een groepstraject te volgen en ook om een individueel traject te volgen.
Deze opleiding is bedoeld voor vrouwen die een jaar lang intensief met polariteitsmassage bezig willen zijn om zodoende de essentie ervan te vatten. En is ook bedoeld voor vrouwen die beroepsmatig met polariteitsmassage willen gaan werken.
In dit jaar word je opgeleid tot polariteitsmasseur.

Ben je man en wil je ook graag opgeleid worden? Dat kan! In een individueel traject of in een zelf samengesteld groepje mannen en/of vrouwen.

Zie voor meer informatie: Opleiding Polariteitsmasseur.
Of neem even contact met me op.
Voorafgaand aan de opleiding heb ik een uitgebreid (vrijblijvend en kosteloos) gesprek met je zodat je je vooraf goed kunt oriënteren en een weloverwogen besluit kunt nemen of je dit traject wilt aangaan.

 

IMG_1349-1
IMG_1350-1
IMG_1355-1